середа, 15 червня 2011 р.

Податкова погрожує підприємцям в’язницею у разі закриття

Матеріал взято з сайту журналу "Податкове планування" (www.nalogovnet.com)

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про зростання малого та середнього бізнесу в Україні після ухвалення Податкового кодексу. Підтверджує це звітність Державної податкової служби, яка свідчить, що за перші 4 місяці цього року кількість фізичних осіб – підприємців в Україні зросла на 24 тисячі.
Підприємці, своєю чергою, заявляють, що податкова шукає різні причини для відмови у закритті бізнесу і навіть погрожує в’язницею – щоб не псувати урядову статистику.
Експерт-економіст Володимир Дубровський в інтерв’ю ТСН запевнив, що підприємці нині або масово згортають діяльність, або йдуть у тінь: «У нас кількість підприємців, які працюють, різко скоротилась. Можливо, унаслідок того, що підприємства не закривають, і вони продовжують нібито висіти в повітрі. Треба дивитись на статистику тих, хто реально працює», – звертає він увагу.
Яким чином збільшується статистика щодо кількості підприємців, розповіла жінка-бізнесмен, яка побажала залишитись неназваною. За її словами, податковий інспектор погрозами не дозволив їй ліквідувати підприємство. «Ми вирішили закритись і працювати в тіні або взагалі не працювати. Коли я почала закриватись, мені сказали, щоб сплатила штраф за неправильно ведену Книгу обліку. А за новим Податковим кодексом усім почали виписувати божевільні штрафи. Податківці пропонували: мовляв, ви не закривайтесь або переходьте на схему, за якою у вас нема прибутку, або – в’язниця», – розповіла вона і уточнила, що за порушення у веденні Книги обліку їй виписали штраф – мільйон гривень.

Раніше говорили, що податківці давлять і топчуть малий та середній бізнес. Тепер податківці його "підтримують", не дають зникнути - хоч і у доволі специфічний спосіб

Немає коментарів:

Дописати коментар