вівторок, 15 листопада 2011 р.

«Фронтовые сводки»: Збитки

В той час, поки всі навколо намагаються вирішити як вижити (як заробити коли все відбирають; як зберегти, коли все валиться тощо), про те, як ми мали жити (у фіскальному плані) потурбувалися за нас.

Тема перенесення збитків за 2010 рік до декларації за ІІ квартал 2011 року не нова.

Керуючись перехідними положеннями Закону про прибуток всі, хто не відобразив збитки за 2009 рік, відобразили їх за результатами 2010 року. І хотіли перенести у декларацію за ІІ квартал 2011 року.

На це податкові органи заявили – не можна, бо про це прямо не написано в перехідних положеннях Податкового кодексу. Почали проводити перевірки, донараховувати і все таке.

Але «криві» і «косорукі» аргументи податківців навіть наші найгуманніші у світі суди не підтримали! Ось цьому підтвердження: http://reyestr.court.gov.ua/Review/18844403

Звісно, для повноти картини треба згадати ще і негативні рішення:

Колеги кажуть, що рознарядку на негативні рішення «спустили» вже після прийняття позитивного (див. вище). А це значить, що більше позитивних не буде.


І все могло б бути добре, якби не все так погано. Держава вирішила – раз не можна відібрати збитки незаконно, ми відберемо їх законно (тобто, приймемо закон)! Добре, що закон у нас прийняти нічого не вартує, так, рукою тільки раз махнути треба в правильний момент – і закон є.

Ось такий проект запропонували податкові органи: http://www.sta.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=339777&cat_id=45661

Верховенство закону в дії: можна прийняти норму, яка має зворотну дію в часі, буде порушувати право власності, принцип правової визначеності, не відповідатиме економічному змісту податку на прибуток. Головне, щоб це був закон.


Порушення конституційних гарантій і реальне правове варварство!


© Микола Хоменко feat Вадим Медведєв

Немає коментарів:

Дописати коментар